Ce tip de rafturi second hand sa alegi pentru afacerea ta

Sa alegi sistemul de rafturi potrivit pentru afacerea ta ar trebui sa fie ceva nu ar trebui sa fie greu in aparenta. Practic tot ce trebuie sa stii sunt dimensiunile spatiului unde urmeaza sa fie amplasate si ce anume vei depozita pe ele.

Dar s-ar putea sa fii surpins si sa descoperi ca nu este tocmai o treaba atat de usoara. De exemplu algerea fiecarui raft: cu atatea dimensiuni si materiale disponibile poti fi confuz si poate nu stii ce este cel mai potrivit de ales, mai ales daca nu ai mai facut asta.

Iata cateva ponturi referitoare la rafturi second hand si depozitare, pentru ca est mai bine sa fii minutios decat sa irosesti banii pe un sistem de rafturi care nu este deloc potrivit.

Ce intentionezi sa depozitezi pe rafturi

Poate suna cumva evident dar ce vei depozita pe rafturi determina tipul de raft pe care il vei alege. Astfel in functie e dimensiunile si greutatea materialelor poti alege diverse modele si materiale de rafturi. Daca ai de depozitat obiecte de dimensiuni diferite, ar trebui sa iei in considerare aranjarea acestora in cutii sau containere. In functie de aceste optiuni poti alege diverse tipuri de raft.

Cat de grele sunt produsele care vor sta pe rafturi

Cu cat mai grele sunt obiectele care vor fi depozitate cu atat ai nevoie de un sistem de rafturi mai rezistent. Odata ce ai stabilit acest lucru, alege sistemul potrivit care sa indeplineasca aceste nevoi. De obicei greutatea pe care un raft o poate suporta este masurata sub forma distributiei uniforme, in kilograme. Este mai bine sa iei o marja de erore mai mare, si sa alegi un raft de capacitate mai mare decat ai nevoie, pentru a fi sigur.

Cum va fi folosit sistemul de rafturi second hand

Daca rafturile vor fi folosite in scop de busines, atunci trebuie sa arate si bine. In plus trebuie sa iei in considerare alte necesitati: este nevoie de acces usor catre rafturi? Ai nevoie de sisteme de etichetare pentru identificare usoara? Cat de inalte vor fi rafturile si cat de usor acces permit? Vei aveai nevoie de scara pentru a ajunge la ele?

Masuratorile rafturilor

Masuratorile sunt cruciale, deci este important sa masori spatiul de depozitare unde intentionezi sa amenajezi sistemul de rafturi. Masoara lungimea, latimea si inaltimea camerei.

Ia in considerare orice usi, ferestre, conducte, sisteme de iluminat sau calorifere care pot influenta si afecta spatiul de depozitare. In plus iesirile de incendiu trebuie lasate intotdeauna libere si neobstructionate. Nu presupune ca rafturile se vor potrivi de la sine, pentru ca pentru ca s-ar putea sa intampini surprize neplacute.

Amenajarea finala a rafturilor second hand

Odata masuratorile realizate, planificarea amenajarii este urmatorul pas. Este importanta eficientizarea spatiului cat mai mult posibil. Sunt disponibile multiple configuratii, dar decizia finala va determina ce este mai bine pentru tine si pentru afacerea ta. Retine ca orice obstuctionare odata identificata poate conduce la o optimizare mai buna a schitei si proiectului final.

Alege tipul de raft potrivit nevoilor tale

Daca ceea ce iti doresti este o amenajare rapida si usoara, rafturile second hand sunt o alegere cu buget redus si optima. Rafturile de sticla sunt o alegere la indemana, insa poate rafturile de metal sunt mai potrivite pentru ceea ce ai tu nevoie. Poate iti doresti rafturi usor de asamblat si dezasamblat si mutat.

Tine cont de toate aceste detalii inainte de a alege si apoi cauta cea mai buna oferta de rafturi second hand pentru afacerea ta.